Panasonic korporacija je ena večjih proizvajalk elektronskih komponent in izdelkov na svetu. Svoje produkte izdeluje v 634 tovarnah. Pod blagovno znamko Panasonic na trgu ponuja izredno široko paleto izdelkov. V korporaciji je zaposlenih 294.000 ljudi.

Ustanovitelj podjetja leta 1918 je bil g. Konosuke Matsushita in je že leta 1929 postavil vizijo podjetja. Vizija zasleduje potrebe ljudi pri vsakdanjem življenju in upošteva visoke okoljevarstvene standarde.

Skozi štiri skupine proizvodov dnevno vstopajo v naše življenje. Najbolj so poznani po TV-jih in klimatskih napravah. Prav tako so prisotni v telekomunikacijah. Za prihodnost pripravljajo samozadostno hišo, katera bo imela lastni vir energije (fotovoltaika), ogrevala se bo z toplotno črpalko in bo opremljena z vsemi širokopotrošnimi proizvodi (bela tehnika, osvetljava).

Velik del prihodkov odpade na industrijske proizvode (polprevodniki, kondenzatorji, baterije, roboti,…).
Panasonic vedno stremi k popolnosti. Tako v vsakem segmentu kjer je prisoten želi biti najboljši. Včasih to uspeva z svojimi proizvodi in svojimi R&D oddelki. V kolikor pa mu to ne uspe poišče drugačno rešitev. Pred leti je tako kupil podjetje Leica zaradi optike in postal zelo prepoznaven na področju fotografskih aparatov. V letu 2011 je kupil podjetje Sanyo in postal največji proizvajalec baterij na svetu. Vstopil je v avtomobilsko industrijo kjer ponuja baterije za električne avtomobile.

Za več informacij o družbi in blagovni znamki Panasonic obiščite spletno stran:

http://www.panasonic.net/,
http://www.panasonic.si,
http://www.facebook.com/panasonicslovenija

Nagrade v kategoriji fotoaparatov

LUMIX DMC-GH3
LUMIX DMC-FT5
SDHC spominske kartice

TV PANASONIC
V letošnji generaciji TV-jev Panasonic ponuja nekaj funkcij katere so postale standard. Vgrajen imajo Internet brskalnik z direktno povezavo na facebook, skype, twitter in YouTube. Pri TV-jih višjega ranga (modeli DT, WT, ZT in VT) so uporabljeni boljši materiali (aluminij), opremljenost TV-jev z WLAN-om, možnostjo snemanja preko USB na zunanji disk.
Velik poudarek je bil tudi na električnem varčevanju, tako so v liniji LED TV-jev vsi modeli v razredu A+. Lahko pa se tudi pohvalimo z modeli A++ (TX-L55ET60, TX-L50ET60).

SMART TV z funkcijo ''My Home Screen'

Vsak od članov družine si lahko nastavi svoj ''Home screen'', ravno tako kot na računalniku.

SMART TV z funkcijo ''Swipe & Share''

Iz vašega pametnega telefona ali tablice lahko pošljete sliko ali film na TV in ravno tako lahko iz TV-ja sprejmete slike ali film.

SMART TV z funkcijo ''Voice Interaction''

Pri najboljših modelih lahko upravljate TV z pomočjo svojega glasu.

Modeli WT in VT imajo integrirano skype kamero