Oblikujemo prihodnost z inovacijami

Vse od ustanovitve podjetja leta 1912 je bila inovacija bistven del naše poslovne filozofije. Temu ustrezno ime podjetja Sharp izhaja iz našega prvega večjega izuma, narejenega v letu 1915, "Ever Sharp Pencil", ki je prvi mehanski svinčnik na svetu, ki se da potegniti nazaj.
Naš cilj je vedno bil in bo pridobiti zaupanje naših strank in partnerjev s poštenostjo in ustvarjalnostjo. Odprti smo za nove stvari in usmerjeni k željam naših strank in uporabnikov.
Danes smo vodilni proizvajalec digitalnih informacijskih tehnologij. Ne le, da stremimo k nenehni razširitvi našega poslovnega obsega - z našimi unikatnimi in inovativnimi tehnologijami se obvezujemo k prispevanju v kulturo in blagostanje ljudi po celem svetu.

Sprejemamo odgovornost za naše okolje

Mislimo, da sta ekologija in ekonomija neločljivo povezani, zato je varovanje okolja pomemben del naše poslovne filozofije. Razvijamo okolju prijazne proizvode, ki temeljijo na najnovejših in najboljših tehnologijah. Navsezadnje je občutek odgovornosti in verodostojnosti poleg ustvarjalne moči in učinkovitosti prav tako temelj našega uspeha.

Sharp že skoraj celotno stoletje ustvarja izume za družbo

Ne izumljamo le zaradi lastnoročnih interesov, temveč mislimo, da so naši izdelki namenjeni reševanju dejanskih težav in tako koristijo naši kulturi in dobremu počutju.

Vedno iščemo priložnosti za izboljšanje življenja, doma ali v poslovnem okolju, za okolje in družbo, naše rešitve pa so usmerjene k uporabniku s preprostimi koristmi za ljudi.

Naše nenehno prizadevanje za bodoče inovacije vključuje 8.000 raziskovalcev, zaposlenih po vsem svetu, ter vlaganje 6,5 % čistih prihodkov od prodaje v raziskave in razvoj.

Vedno bomo stremeli k ustvarjanju produktov, ki jih bodo naši tekmeci želeli posnemati.

Vedno bomo iskali naslednjo priložnost za izumljanje, ki bo koristilo naši družbi, nato pa vam bomo povedali, zakaj smo to izumili.

Ste vedeli?

  • Ustanovitelj naše družbe, Tokuji Hayakawa, je izumil prvi mehanski svinčnik Ever-Sharp. Zaradi tega se imenujemo Sharp.
  • Sharp verjame, da pri ustvarjanju izdelkov, ki potrebujejo energijo, moramo tudi mi ustvarjati energijo /Zaradi tega že več kot pol stoletja razvijamo solarno tehnologijo in ostajamo vodilni na tem področju.
  • Sharp je vodilna družba na področju LCD tehnologije. Prvi smo to tehnologijo prenesli v kalkulatorje in izumili prvi LCD televizor v letu 1988. /Zaradi tega še vedno mi postavljamo smernice. Dandanes izdelujemo LCD televizor z diagonalo 108'' (274 cm).
  • Sharp razume potrebo po zdravem prehranjevanju z modernim življenjskim stilom in dietami. /Zaradi tega smo izumili priročno mikrovalovno parno pečico, ki je obenem tudi zdrava in enostavna za uporabo. Za obroke z več okusa in hranilnimi snovmi.